nieuws

Europarlement kritisch over terrasverwarming

Café

Een rapport van het Europees Parlement roept op tot een Europees verbod van terrasverwarming. De speciale kachels op de buitenterrassen van cafés zijn nodeloze energieverspilling, vindt de Britse liberale Fiona Hall. Het kritische rapport komt morgen ter stemming in het parlement in Brussel.

Europarlement kritisch over terrasverwarming

Europarlementslid Kathalijne Buitenweg (GroenLinks) zal de oproep van harte ondersteunen. ‘Waarom moeten we de mussen verwarmen? De warmte vervliegt direct’, laat Buitenweg weten.

De terrasverwarmers nemen toe in de EU, nu steeds meer mensen buiten moeten roken. Amsterdam overweegt de terrasverwarming binnenkort toe te staan in een proef. Milieuorganisatie Friends of the Earth pleitte in Groot-Brittannië al voor een verbod.

Meer terrasverwarming berichten:

Reageer op dit artikel