nieuws

Historische spoorbrug wordt horecazaak

Café

De laatst overgebleven draaispoorbrug van Nederland, in de Westerdokhaven in Amsterdam, wordt omgebouwd tot café-restaurant. Deze week is het gevaarte na acht maanden restauratie op een werf, teruggeplaatst op zijn oude plek. In januari opent café-restaurant OPEN officieel de deuren.

Historische spoorbrug wordt horecazaak

De ruim 300 ton zware draaispoorbrug stamt uit 1922 en is ontworpen door ingenieur P. Joosting. De afgelopen maanden is de brug op een werf in Amsterdam-Noord grondig gerestaureerd, meldt Architectenweb.nl.

Na de terugplaatsing zal voor de afbouw van de glazen constructie nog enkele weken nodig zijn. Ook het landhoofd waar de brug op rust moet deels verbouwd worden.

Naar verwachting zal het café-restaurant in december proefdraaien om in de loop van januari zijn deuren voor het publiek te openen.

Reageer op dit artikel