nieuws

Horeca Waddinxveen verliest boegbeeld

Café

Teus Ververs is zijn leven lang betrokken geweest bij allerlei horecaprojecten in Waddinxveen, waaronder restaurant Bibelot. Vrijdag overleed hij, en daarmee verloor de horeca in de Zuid-Hollandse plaats een belangrijk boegbeeld.

Horeca Waddinxveen verliest boegbeeld

Teunis Ververs, geboren op 29 maart 1927 in Oegstgeest, verhuisde op 3-jarige leeftijd met zijn ouders naar Waddinxveen waar zijn grootouders een kruideniersbedrijf hadden. In 1952 begon hij er op zijn 25e een cafetaria, nadat hij een flinke prijs in een Belgische loterij had gewonnen. Daar introduceerde hij het zakje patat en de kroket bij de Waddinxveners.

In 1961 opende Ververs café-restaurant Royal, en nadat hij mede de eerste aanzet had gegeven tot het specialiteitenrestaurant de Gouwe Dis, veranderde Ververs Royal in bar-bodega Royal-Inn. In 1977 ging hij door met bistro Bibelot en Party Home.

Van zijn drie kinderen bleef alleen Ton Ververs actief in het horecavak. Hij zwaait samen met zijn vrouw Caroline de scepter over restaurant Bibelot, dat inmiddels is verplaatst.

Voor al zijn maatschappelijke verdiensten werd Teus Ververs in 1990 onderscheiden in de Orde van Oranje-Nassau, en kreeg hij in 2006 de legpenning van de gemeente Waddinxveen, meldt het Algemeen Dagblad.

Reageer op dit artikel