nieuws

Kooistra brengt Gezusters ook naar Almelo

Café

Enkele dagen nadat bekend werd dat Sjoerd Kooistra een tweetal horecazaken in Enschede heeft overgenomen en in één ervan een Drie Gezusters gaat beginnen, wordt nu gemeld dat de horecatycoon ook in Almelo een vestiging van zijn caféketen gaat openen.

Kooistra brengt Gezusters ook naar Almelo

Hiervoor heeft hij van Grolsch de exploitatie overgenomen van de horecaruimte onder een nieuw te bouwen bioscoop in de Overijsselse plaats, meldt Twentsche Courant Tubantia.

Met het ambitieuze project is een paar miljoen euro gemoeid, zegt Kooistra. De totale oppervlak van het horecadeel is zo’n 400 vierkante meter. Daarop komen de Engelse pub De Drie Gezusters en De Nachtsalon, een ‘verkapte ski-hut’ die overdag als brasserie fungeert.

Uiteraard maakt de kenmerkende draaiende bar ook onderdeel uit van deze veertiende vestiging van Kooistra’s concept van De Drie Gezusters. In De Nachtsalon komt een ‘grot’ met 1500 tot 2000 LED-lichtjes, dit nachtconcept zal alleen op donderdag, vrijdag en zaterdag van 23.00 tot 04.00 open gaan, meldt Kooistra.

Packagedeal

Volgens de Almelose horecaondernemer Jan Torny was deze overname onderdeel van een packagedeal waarin ook de Enschedese zaken De Kater en Gran Café zaten. Zelf kreeg Torny, (mede-)eigenaar van zeven horecazaken in Almelo, ook het aanbod de horeca in de nieuwe bioscoop op te pakken, maar hij zag er geen brood in, schrijft Tubantia.

‘Het kan commercieel gezien best moeilijk worden’, denkt hij. Toch vermoed Torny dat Kooistra weinig financieel risico loopt, omdat ook de zaken in Enschede in de deal zitten. De pachter daar zal ook de Almelose Drie Gezusters leiden, laat Kooistra doorschemeren.

Compliment

Het is voor het eerst dat Kooistra zich buiten de grote steden begeeft. ‘Het was voor mij een hele stap naar Almelo te komen’, bekent Kooistra in Tubantia. De ondernemer was naar eigen zeggen acht tot tien keer in Almelo om de stad en zijn mogelijkheden te verkennen. Hij bezocht wat zaken en telefoneerde met zijn Almelose collega Torny. De aanwezigheid van een bioscoop bij de nieuwe horecagelegenheid trok hem over de drempel.

Volgens zijn collega’s in Almelo is Kooistra’s komst een compliment voor het stadje. ‘Zijn zaken vind je normaal gesproken alleen in de grote steden’, zegt Niels Mulder, eigenaar van drie horecabedrijven. ‘Een compliment voor Almelo dat hij het nu hier ook probeert. Het geeft aan dat Almelo een grote stad aan het worden is, qua uitgaan.’

‘Als Almelo als kleinere plaats een succes wordt, dan kun je ook aan andere plaatsen gaan denken’, aldus Kooistra.

Meer berichten over Kooistra:

Reageer op dit artikel