nieuws

Kooistra verpacht Three Sisters

Café

Sjoerd Kooistra heeft vier Amsterdamse zaken van zijn succesvolle caféketen Three Sisters verpacht aan Sjoerd de Vries. De Vries exploiteert ook drie Brabantse cafés van de horecatycoon. De overdracht is al begin deze maand afgerond.

Kooistra verpacht Three Sisters

Dat meldt de website van Het Parool. Het gaat om de zaken Three Sisters Pub en het bijbehorende New York Steakhouse aan het Rembrandtplein, Three Sisters en Three Sisters Pub aan het Leidseplein en Three Sisters aan het Kleine-Gartmanplantsoen. Sinds 3 maart vallen de Amsterdamse Three Sisters niet meer onder de Horeca Combinatie Amsterdam (HCA), maar zijn ze ondergebracht bij het Quinq-imperium van De Vries.

Volgens Kooistra zijn de zaken niet verkocht. ‘Geen stoel of kruk. Maar ik heb wel een nieuwe pachter gevonden voor mijn zaken. Iemand die ik al jaren ken. Die man is ook de pachter van mijn Drie Gezusters in Den Bosch en Tilburg. En hij gaat de zaak in Breda doen. De Three Sisters in Amsterdam worden samengevoegd. Vandaar deze nieuwe pachter’, aldus Kooistra op Parool.nl.

De nieuwe pachter De Vries wil de vestigingen in Amsterdam en Brabant organisatorisch samenvoegen. Hij wil er één geheel van maken met een uniforme uitstraling. Menukaarten en werkwijze van de vestigingen worden overal hetzelfde. Sjoerd de Vries runt in Amsterdam ook artiestenbureau Quinq.

Kooistra moest vorig jaar op last van de gemeente Amsterdam een vergelijkbare constructie terugdraaien. De horecatycoon droeg toen de aandelen van al zijn Amsterdamse zaken over aan zijn nicht Grietje van der Veen, aldus Het Parool. Kooistra verkocht vorige maand de fameuze Oesterbar aan een bevriende relatie, vastgoedbelegger Jan Wieger van der Linden.

Reageer op dit artikel