Mads Voorhoeve wint voor tweede keer NK Flair Bartending

Mads Voorhoeve wint voor tweede keer NK Flair Bartending

In 2011 was hij ook al de beste en ook dit jaar won Mads Voorhoeve het NK Flairbartending voor professionals. Dat maakte de jury bekend woensdagmiddag bekend op de stand van organisator Showshakers. Voorhoeve vertegenwoordigt Nederland later dit jaar tijdens de IBA World Finals in Bejing.

Freelance bartender Voorhoeve vond het moeilijker dan vorig jaar. ‘De kwaliteit van de deelnemers is sterk gegroeid, maar dat is alleen maar goed voor het vak. Zo komt flairbartending op een hoger niveau’, deelde de Amsterdammer, die deze tak van horecasport pas drie jaar uitoefent, mee aan Misset Horeca.

Flairbartending is niet alleen gooien en goochelen met flessen drank en shakebekers. Behalve de spetterende show moeten de bartenders ook binnen zes minuten drie perfect gedoseerde cocktails bereiden. De zeer ervaren jury bepaalt uiteindelijk op basis van het toekennen van (straf)punten wie winnaar wordt.

Voorhoeve had volgens de jury bijna geen strafpunten. Bij de overige zeven finalisten (zij hadden zich gekwalificeerd na voorrondes in Utrecht, Groningen en Eindhoven) waren de verschillen kleiner.

Tweede werd uiteindelijk ‘Baltazar’ en derde Yoran Boer. Donderdag wordt het NK Flairbartending voor amateurs gehouden. Ook hier is Showshakers de organisator en drankproducent Bols de partner.