nieuws

Starbucks roept 250.000 bekers terug

Café

De Amerikaanse koffieketen Starbucks roept in de Verenigde Staten 250.000 in China geproduceerde bekers terug. Dat maakte de Amerikaanse commissie voor de veiligheid van consumentenproducten (CPSC) vorige week bekend.

Starbucks roept 250.000 bekers terug

Als de bekers op de grond vallen, kunnen kleine stukken afbreken, die door kleine kinderen zouden kunnen worden ingeslikt. Om rechtzaken in het claimgrage Amerika te voorkomen, haalt Starbucks de bekers terug.

Bij Starbucks zijn zeven gevallen bekend van bekers waar stukken van afbraken. Berichten over verwondingen zijn er niet, meldt de Belgische krant Het Nieuwsblad.

Enkele weken geleden zorgde speelgoedfabrikant Mattel nog voor opzien door 20 miljoen stuks in China vervaardigd speelgoed terug te roepen.

Reageer op dit artikel