nieuws

Zelfbedieningsterras door personeelstekort

Café

Veel horecazaken in Nederland komen in de problemen doordat ze geen personeel kunnen vinden dat op het terras wil werken. Volgens het MKB werken jongeren minder hard dan vroeger.

Zelfbedieningsterras door personeelstekort

Doordat veel ondernemers geen bediening kunnen vinden moeten klanten steeds vaker zelf hun drankjes halen. In De Telegraaf legt een medewerker van een hotel-café De Oude Taveerne in Durgerdam bij Amsterdam uit dat ‘de jeugd er niet meer voor te porren is.’

Doordeweeks werken er nog wel jongeren in de bediening, maar in het weekend vinden ze het ‘te druk’. Het café heeft daarom een bord geplaatst waarop gasten naar binnen worden gewezen.

Het MKB herkent het probleem. Jongeren zijn niet meer bereid zo hard te werken als vroeger. ‘Het zijn tegenwoordig toch een beetje luxepaarden. Door de groeiende economie hoeven ze niet meer zo nodig te werken’, laat Kees Verhoeven van MKB-Amsterdam weten.

Volgens Femke Rozendaal van de website Bijbanen.nl ligt de fout ook bij ondernemers. ‘Jongeren kijken tegenwoordig alleen nog maar op internet. Ze tikken op Google terraslopen Amsterdam in en krijgen vervolgens geen enkele hit. Uitbaters hopen nog vaak op personeel dat gewoon binnen komt lopen.’

Reageer op dit artikel