Biervriendelijk wijncafé van Eric van Veluwen van start

Biervriendelijk wijncafé van Eric van Veluwen van start

Het tweede horecabedrijf dat bio-kok Eric van Veluwen runt, opent op dinsdag 2 juli officieel haar deuren. Het gaat om biervriendelijk wijncafé Het Wapen van Heeckeren in Hummelo.

Het nieuwe bedrijf van Eric van Veluwen is gevestigd in een monumentaal pand met een geschiedenis als herberg die terug gaat tot de 19e eeuw. Na tien maanden verbouwen is het Wapen van Heeckeren heropend.
Van Veluwen omschrijft het concept als 'biervriendelijk wijncafé'. Naast een uitgebreid assortiment speciaalbieren, zijn er verschillende glazen wijn per glas te koop.

Michel Kuipers is aangesteld als chef-kok. Voorheen werkte hij bij Landgoed Groot Warnsborn, Het Koetshuis Rheden en Sophi in Arnhem. Kuipers: 'Ik werk graag met lokale producenten, wissel graag van menukaart en speel in op het aanbod, waaronder de wekelijks verse vis van de Urker afslag.'
Naast café en restaurant is er een opkamer voor private dining. In de oude varkensstal wordt momenteel een bed & breakfast gebouwd.

Eigenaar Van Veluwen, die in Nederland naam maakte als bio-kok, runt naast het Wapen van Heeckeren ook nog De Keuken van Hackfort in Vorden. Net als in Vorden beschikt Het Wapen van Heeckeren over een moestuin.
Tijdens de officiële openingsbijeenkomst zijn naast burgemeester Henk Aaldring, de Achterhoekse muzikant Gijs Jolink en televisiepresentator Harm Edens van de partij als sprekers.

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.