nieuws

Amsterdam wordt hot als koffiestad

Café

In Nederland is Amsterdam al de koffiehoofdstad, maar internationaal telden we nog nauwelijks mee. Het afgelopen jaar hebben juist veel topbarista’s en koffieondernemers uit het buitenland de pijlen op Amsterdam gericht.

Amsterdam wordt hot als koffiestad

Het aantal koffiebars dat in Amsterdam opent, is bijna niet bij te houden. Zeker op gebied van specialty coffee is de stroom nieuwe pareltjes onophoudelijk. Sweet Cup, White Label, Quartier Putain, en nog veel meer.

Buitenland

En dat zijn dan binnenlandse ondernemers. Daarnaast hebben ook steeds meer coffee entrepeneurs uit het buitenland Amsterdam ontdekt als interessante vestigingsstad.

Kijk naar specialty coffeebars als Lot Sixty One, gerund door Australiër Adam Craig die groot is geworden in de New Yorkse koffiewereld. Of neem Nicolas Castagno, die de Scandinavische scene naar Amsterdam haalt met Scandinavian Embassy.

Ook Rob Berghmans van het Belgische Caffènation zegt een koffiebar in Amsterdam te willen openen. Hiermee wordt Amsterdam als internationale koffiestad volwassen. Al zal het nog even duren voor Londen, Berlijn, Portland, Kopenhagen of andere koffie-El Dorado’s worden geëvenaard.

Koffie Top 100

Op 8 september maakt Misset Horeca weer de jaarlijkse Koffie Top 100 bekend, met de beste koffieserverende bedrijven van Nederland.

Reageer op dit artikel