nieuws

Parel van het Jaar: ‘Ik voel me zeer vereerd.

Café

De kersvers Parel van het Jaar in de Café Top 100, Nikki Groenheide van grandcafé Van Ruysdael in Heemskerk (nummer 5 in de Top 100), reageerde verrast op de titel. ‘Ik wist van niets en voel me zeer vereerd.

Parel van het Jaar: ‘Ik voel me zeer vereerd.

Ze is voor eeuwig de allereerste winnaar van de Parel van het Jaar, een nieuwe titel voor de beste, leukste of meest onmisbare medewerker. Nikki Groenheide werkt al tien jaar bij grandcafé Van Ruysdael in Heemskerk.

Eigenaar van het bedrijf, Lex Rietveld, nomineerde haar voor de titel. ‘Ik hoop niet dat ze snel bij ons weggaat’, zei hij eerder al over haar.

Verbouwereerd

Groenheide zelf wist van niets. Twee dagen voor de uitreiking kwam ze terug van vakantie, en kwam dan ook enigszins verbouwereerd het podium op toen het filmpje eindigde met haar naam en foto in beeld.

‘Ik wist echt van niets! Zelfs toen het filmpje liep niet. We hebben zóveel lieve collega’s. Ik werk hier al tien jaar, en ken mijn baas erg goed.’ Ooit begon ze in de afwas en is intussen opgeklommen tot bedrijfsleider.

‘Ik voel me zeer vereerd met deze prijs. Ik doe mijn werk met heel veel plezier en dat wil ik ook naar iedereen uitstralen. Dit is gewoon een onwijs mooi vak.’

Reageer op dit artikel