nieuws

Japanner Michito Kaneko World Bartender of the Year

Café

De Japanner Michito Kaneko heeft de zevende editie van World Class Bartender of the Year op zijn naam geschreven. Tijdens de finale in Kaapstad liet hij de 53 bartenders achter zich, waaronder de Nederlandse Tess Posthumus, die op de achtste plek eindigde.

Japanner Michito Kaneko World Bartender of the Year

De zevende Diageo Reserve World Class Global Final vond plaats van 31 augustus tot 4 september in Kaapstad. In de finale moesten de beste zes bartenders van de wereld in 24 uur een pop-up bar met een zelfbedacht thema opbouwen. Binnen dit etmaal moest de bar georganiseerd en gerund worden, met perfecte sfeer en bijbehorende cocktails. Michito Kaneko won de jury uiteindelijk voor zich met zijn pop-up bar ‘The Travelling Bar Man’. ‘Hij overweldigde ons met zijn pure Japanse hospitality en zijn humor. Zijn cocktails waren subtiel en harmonieus’, aldus Spike Marchant, jurylid en Global Brand Ambassador.

Tess Posthumus
Bartender Tess Posthumus sleepte op 2 juni de titel Dutch World Class Bartender of the Year in de wacht. Met deze overwinning mocht ze op 31 augustus deelnemen aan de internationale competitie. Ze schopte het ver, maar na zes zenuwslopende challenges viel ze als laatste af voor de Global Final.

Reageer op dit artikel