nieuws

Actie voor komst rooftopbar naar Utrecht

Café

Op Facebook is een heuse actiegroep ontstaan die graag een dakterras met bar wil in de Utrechtse Neudeflat. Al 1200 mensen geven aan dat ze graag zo’n rooftopbar aan het Utrechtse horeca-aanbod zien worden toegevoegd.

Actie voor komst rooftopbar naar Utrecht

De eigenaar van het gebouw aan de Neude start in november met een grootschalige verbouwing, waarbij ondermeer 88 appartementen worden gerealiseerd.

Die projectontwikkelaar noemt het plan leuk en sympathiek, maar onuitvoerbaar. ‘Er was al interesse om een dergelijke bar te maken, maar uit onderzoek is gebleken dat het te riskant is’, zegt een woordvoerder in het Algemeen Dagblad. De liftcapaciteit is het voornaamste probleem. ‘Mocht er brand uitbreken, dan zijn de twee kleine liften niet voldoende.’

Tweede huiskamer

Het plan voor een rooftopbar werd gelanceer door media- en cultuurspecialiste Ellen Bijsterbosch. Volgens haar kan de bar op het dak van de flat uitgroeien tot een tweede huiskamer van de stad.

Bijsterbosch hoopt dat er verandering in de zaak komt. ‘We gaan graag het gesprek aan met de ontwikkelaars. De Neudeflat is de enige kans voor de stad op een rooftopbar.’ Op Twitter en Facebook zoekt ze medestanders met de hashtag #teamneudeflat.

Reageer op dit artikel