Meer permanente strandhoreca vanaf 2016

Meer permanente strandhoreca vanaf 2016

Vanaf 2016 komen er ruimere mogelijkheden om strandhoreca het hele jaar rond te exploiteren.  Door meer initiatieven in het kustgebied toe te staan wil het kabinet de economie stimuleren.

Minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu diende een voorstel in om vanaf 1 juli komend jaar onder meer permanente strandpaviljoens meer toe te staan. De ministerraad stemde hier vrijdag mee in, schrijft het Financieele Dagblad.

Volgens Schultz moet de overheid zich in de toekomst alleen bemoeien met kustbescherming en overstromingsgevaar, gemeenten en provincies mogen beslissen over economische activiteiten en nieuwbouw langs de kust.

De regels voor kustbebouwing worden daarom aangepast. Als de veiligheid van de waterkering niet in het geding is en geen belemmering ontstaat voor onderhoud aan de kust, komt daar meer ruimte voor bebouwing - en dus voor strandhoreca.

Het geldende verbod op nieuwe bebouwing buiten de bebouwde kom in het kustgebied komt te vervallen. Het Rijk wil met de maatregel een veilige, aantrekkelijke en economisch sterke kust realiseren.

Bekijk deze collectie

Wetgeving

In deze collectie alles over wetten en regels waar de horeca mee te maken heeft. Van de recente wijzigingen in de pensioenwet tot inzichten in de Bibob-regelgeving. Leer hoe je aan wet- en regelgeving voldoet en hoe je vergunningen aanvraagt.