nieuws

Curator Plassania van Kooistra daagt advocaat voor rechter

Café

Advocaat Oscar Hammerstein is voor de rechter gedaagd door de curator van Plassania, het failliete bedrijf van de overleden horeca-ondernemer Sjoerd Kooistra.

Curator Plassania van Kooistra daagt advocaat voor rechter

De advocaat zou weigeren om de curator te vertellen wat er is gebeurd met een bedrag van ruim €1,5 miljoen dat door de echtgenoot van Kooistra op de derdengeldenrekening van de advocaat was gestort, zo meldt Het Financieel Dagblad donderdag.

Plassania Beheer BV werd in 2010 failliet verklaard. Het faillissement volgde enkele maanden na de zelfmoord van Sjoerd Kooistra. Kooistra was in ernstige problemen en conflicten gekomen met onder andere de grote bierbrouwers Heineken en InBev. Na de zelfmoord werden Grietje van der Veen en Bert Loorbach aangesteld als directielid van Plassania. Bert Loorbach is de broer van Dick Loorbach, de partner van Sjoerd Kooistra.

Uit onderzoek van de curatoren bleek al snel dat Kooistra’s echtgenoot ruim 1,5 miljoen euro had gestort op de derdengeldenrekening van Hammerstein, destijds advocaat van Plassania. Uit deze pot zou Hammerstein onder meer €283.000 aan zichzelf hebben betaald, als honorarium voor zijn werkzaamheden voor Plassania.

De curator vermoedt dat Hammerstein destijds geld aan de boedel van Plassania heeft onttrokken en wil hier meer informatie over. Volgens het Financieel Dagblad weigert Hammerstein om bewijs van de rechtmatigheid van de betalingen te overleggen. De curator is daarom een civiele procedure gestart waarin hij openheid van zaken eist.

Reageer op dit artikel