nieuws

Anneke Peters beste in Barista Challenge

Café

Anneke Peters van Bagels&Beans Deventer won met haar ‘Zenzero Latte’ dit weekend op Amsterdam Coffee festival de Barista Challenge 2016. De vijf finalisten presenteerden een eigen plantaardige koffierecept.

Anneke Peters beste in Barista Challenge

Met haar ‘Zenzero Latte’ heeft Anneke Peters de finale van Barista Challenge 2016 gewonnen tijdens het Amsterdam Coffee Festival. De wedstrijd werd voor de tweede keer georganiseerd.

De finalisten Anneke Peters, Elmar van Hoorn, Edina Matusik, Nele Joris en Tarana Labuche creëerden en presenteerden hun eigen plantaardige koffierecept voor het publiek en de driekoppige jury.

Jury

De jury bestond uit Merijn Gijsbers (finalist Dutch Barista Championship 2016 en SCAE Barista Certifier), Milou Savelkoul (winnares Barista Challenge 2015) en Belle Montanus (Kwaliteitsmanager Bocca Coffee). Zij beoordeelden de drankjes op smaak, techniek, uiterlijk en eigenheid.

Het winnende recept van Anneke Peters, barista bij Bagels & Beans in Deventer, was de ‘Zenzero Latte’, een latte met witte chocolade, soya drink, gember en espresso.

De Belgische Nele Joris bemachtigde met haar ‘Chilled Cold Brew Nutter’ de tweede prijs en de Hongaarse Edina Matusik won de derde prijs met haar ‘Summer Picnic’. Peters wint een reis naar World of Coffee in Dublin, waar in juni ook de wereldkampioenschappen koffie worden georganiseerd.

Reageer op dit artikel