nieuws

Louis Claus Bokaal voor Wendelien Verver

Café

Wendelien Verver heeft bij de Dutch Barista Championship de Louis Claus Bokaal gekregen, de prijs voor aanstormend talent. Daarnaast werd ze tijdens het Amstredam Coffee Festival in Amsterdam ook tweede bij het DBC.

Louis Claus Bokaal voor Wendelien Verver

Verver kreeg de Bokaal, een grote beker, uit handen van Nicky Maas, weduwe van Louis Claus. De Trofee werd overhandigd voorafgaand aan de bekendmaking van de uitslag van de Dutch Barista Championship 2016, waar Verver als tweede eindigde.

De Louis Claus Bokaal is een aanmoedigingsprijs voor talentvol barista’s. Hij wordt sinds 2010 uitgereikt aan de beste debutant op het DBC. Claus, die samen met Maas De Blonde Pater in Nijmegen opzette, was een van de eersten in Nederland die koffie in de horeca serieus nam. Vele huidige topbarista’s leerden bij hem het vak. De Blonde Pater is ook de huidige nummer één in de Misset Koffie Top 100.

Reageer op dit artikel