nieuws

Duurzaamste rondvaartboot bij TransFutureFestival Groningen

Café 1081

De meest duurzame rondvaartboot van Nederland op dit moment maakt op 23 juni zijn eerste vaartocht. De boot heeft  een elektromotor, gecombineerd met lithium-batterijen en een portable waterstofcel. Hierdoor kan de boot ook op lange afstanden volledig duurzaam varen. Gedeputeerde Patrick Brouns van Ondernemerschap en Innovatie neemt de boot donderdag 23 juni officieel in gebruik tijdens het TransFutureFestival Groningen. Initiatiefnemer achter de boot is Maik van Heerd van het Groningse bedrijf Progress Events en eigenaar van Café De Toeter.

Duurzaamste rondvaartboot bij TransFutureFestival Groningen
Ondernemer Maik van Heerd

 

De duurzaamste boot komt te liggen aan het Ludina Terras, behorend bij De Toeter en dit jaar debuterend in de Terras Top 100, aan de Turfsingel in Groningen. Hier worden de batterijen met zonnepanelen op de historische groningse Tjalk uit 1910 ‘De Rikste’ opgeladen. Tijdens het varen kan worden bijgeladen met de waterstofcel, waardoor de boot veel langere afstanden kan afleggen.

Ondernemend

De duurzame rondvaartboot is één van de vele initiatieven die Maik van Heerd met Progress Events onderneemt. De eigenaar van speciaalbier- en whiskeycafé De Toeter organiseerde in april ’s werelds grootste Bierdiner in de Martinikerk in Groningen, laat zijn eigen bieren brouwen en is tevens jurylid van de regionale Bierkaart. Met zijn Ludina Terras debuteert hij niet alleen in de Terras Top 100, maar met het bijbehorende café staat Van Heerd ook al jaren in de Café Top 100.

Reageer op dit artikel