nieuws

illy opent tweede Nederlandse espressobar

Café 670

De Italiaanse koffiebrander illy heeft een tweede eigen espressobar in Nederland geopend, in Batavia Stad Fashion Outlet in Lelystad. De eerste vestiging zit in Amsterdam.

illy opent tweede Nederlandse espressobar

illy Caffè Bataviastad zit midden tussen de outletstores en heeft een groot terras, waar door heaters ook in de winter gebruik van kan worden gemaakt. Naast koffie staan ook Italiaanse zoetigheden als schepijs en tiramisu op de kaart.

Vorig jaar opende illy in Amsterdam al Espressamente illy, dat dit jaar meedoet in de Koffie Top 100.

illycaffè, kortweg illy, werd in 1933 door Francesco Illy opgericht in Triëst, in het uiterste noord-oosten van Italië, tegen de grans met Kroatië. Tegenwoordig wordt het bedrijf geleid door de derde generatie van deze familie. Jaarlijks komt illy met een bijzondere lijn koffiekopjes, die vaak door wereldberoemde kunstenaars of muzikanten worden ontworpen.

Reageer op dit artikel