nieuws

Kevin Kroon verdedigt Nederland op WK Bartending in Miami

Café 2794

Kevin Kroon gaat Nederland verdedigen op het wereldkampioenschap bartending in Miami. Van 26 tot 29 september vindt het Diageo World Glass Global Final plaats, een bartendercompetitie met meer dan 50 bartenders van over de hele wereld.

Kevin Kroon verdedigt Nederland op WK Bartending in Miami

Kevin Kroon werd eerder verkozen tot Bartender of the Year 2016. Op het wereldkampioenschap gaat Kroon proberen in de sporen te treden van Japanner Michito Kaneko die de wedstrijd vorig jaar won.

De wedstrijd

Dit jaar heeft de wedstrijd drie verschillende rondes. In de eerste ronde moeten alle bartenders deelnemen aan vier proeven. Elke proef is ontworpen om een andere bartending competentie te testen: de techniek, de charme, de persoonlijkheid, de kennis over cocktails en sterke drank en de kunst om een cocktail op een spontane manier te creëren in een voorbereide setting.

Pop-up bar

Na deze vier proeven wordt bekend gemaakt welke twaalf bartenders naar de volgende ronde mogen om de snelheidstest genaamd ‘American Classics’ te doorstaan. De zes best presterende deelnemers mogen naar de grote finale ronde ‘The Miami Shakedown’, een 24-uur durende pop-up bar.

Internationale jury

Een internationale jury bestaande uit de meest uitmuntende bartending experts verzamelen in Miami om de wedstrijd te jureren, waaronder Ewan Morgan (Masters of Whisky), Gaggan Anand (GQ ‘Man of the Year’), Pedro Miguel Schiaffano (Chef bij nummer 20 van de America’s 50 Best Restaurants lijst), Laura Cullen (mentor & coach voor de bartender industrie), Roberto Berdecia (Resident Bartender bij La Factoria, de 45ste beste bar ter wereld), Alex Kratena (schrijver & voormalige voorzitter bij Artisian), Steve Olson (vooraanstaande Amerikaanse expert en schrijver), Julie Reiner (mede-eigenaar van de beste bars in New York) en Ueno Hitesugo (bekende bartender in Tokyo).

Ga naar www.theworldclassclub.com/livestream om de wedstrijd op de voet te volgen.

Reageer op dit artikel