'Zwitserse investeerders mengen zich in strijd om Grolsch en Peroni'

'Zwitserse investeerders mengen zich in strijd om Grolsch en Peroni'

De Zwitserse investeringsmaatschappij Jacobs Holding heeft interesse in een overname van Grolsch en Peroni. Dit meldt de Belgische zakenkrant De Tijd op gezag van niet nader genoemde bronnen.

Sinds de verkoop van haar aandelen in Adecco in 2013, zoekt de Jacobs Holding volgens De Tijd naar doelwitten om het geld dat de verkoop opleverde, zo'n €2,6 miljard te herinvesteren. Makkelijk zal het niet worden om beide merken in handen te krijgen. De concurrentie is groot.

Heineken, Asahi, Mahou, Molson Coors

Sinds de berichten naar buiten sijpelen dat Grolsch in de etalage staat, worden veel namen genoemd. Naast de Nederlandse concurrent Heineken worden het Japanse Asahi en het Spaanse Mahou , het Amerikaanse Molson Coors en het Ierse C&C genoemd als serieuze opties.

Eerste kwartaal 2016 verkocht

De waarde van Peroni en Grolsch wordt geschat op zo'n kleine €2 miljard. SABMiller gaat de merken afstoten om de overname door concurrent AB Inbev af te kunnen ronden zonder problemen te krijgen met de mededingingsautoriteiten. Naar verwachting wordt de verkoop van Grolsch en Peroni in het eerste kwartaal van 2016 afgerond.