nieuws

Arnout Bosman; Parel van de Café Top 100 2016

Café 1827

Arnout Bosman van Belgisch Biercafé Olivier in Utrecht is De Parel van de Café Top 100 2016. Zijn werkgever: ‘Door hem neem ik nu vaker mensen zonder ervaring aan, ik kijk meer naar de karakters.’

Arnout Bosman; Parel van de Café Top 100 2016

Arnout Bosman kwam 2 jaar geleden als 26-jarige zonder enige horeca-ervaring binnen bij Olivier in Utrecht. Hij deed pijlsnel diepe kennis van bier, koffie en wijn op en werd een complete en onmisbare collega. Reden voor Jacob Andela, van Olivier, om zijn medewerker te nomineren als Parel van de Café Top 100 2016.

Energie en enthousiasme

‘Ik was geraakt door zijn verhaal maar stelde toch de vraag: Je hebt je schouders gebroken, je hebt suikerziekte en je hebt geen ervaring. Waarom zou ik je in godsnaam aannemen? Hij begon te praten over bier, wijn en gastvrijheid: hij had zich grondig verdiept in horeca. Ik dacht meteen: dit is iemand die weet wat hij wil en die best eens veel voor ons bedrijf kan gaan betekenen. Zijn energie en enthousiasme gaven de doorslag’, aldus Andela.

Karakter boven ervaring

Dus werd Bosman als fulltimer aangenomen en geeft inmiddels bierproeverijen, is een uitstekend barista, helpt nieuw personeel inwerken, traint bestaand personeel en windt gasten om zijn vingers met zijn scherpe, intelligente humor. Andela: ‘Hij heeft mijn ogen geopend op een aantal vlakken, waaronder gastbenadering. En door hem neem ik nu vaker mensen zonder ervaring aan, ik kijk meer naar de karakters.’

Opleiding vinoloog

Andela vervolgt: ‘Arie heeft een enorme drive het steeds beter te doen en gaat de opleiding vinoloog doen. Ik kan me geen groter compliment bedenken dan dat iemand op relatief hoge leeftijd ons bedrijf binnenkomt, een tijd bij ons werkt en daardoor het licht ziet. Waarschijnlijk zijn we hem dan weer kwijt, maar ik gun het hem. Zo gaan dingen nou eenmaal.’ En dus is Arnout Bosman de Parel van de Café Top 100 2016.

De Parel

Naast ondernemers willen we in de Café Top 100 ook die medewerkers lauweren die onmisbaar zijn voor het bedrijf en het verschil weten te maken. Bedrijven die een plek in de Top 100 hebben bemachtigd, konden hun eigen juweeltje nomineren voor de titel Parel van het Jaar, die we dit jaar voor de derde keer uitreiken. Uit de inzendingen is de leukste/beste/ontroerendste/origineelste motivatie gekozen.

cafetop100


Bekijk hier de ranglijst van de Café Top 100 2016

Ook meedoen volgend jaar? Schrijf u dan hier alvast in.

Reageer op dit artikel