Sushisamba Amsterdam start seizoen met vernieuwd terras

Sushisamba Amsterdam start seizoen met vernieuwd terras
(c) Kirsten van Santen

Het terras van Sushisamba aan de Singelgracht in Amsterdam is vernieuwd. Het terras is volledig geïnspireerd op de unieke mix van de Japanse, Braziliaanse en Peruaanse cultuur en keuken én haar passie voor muziek, kunst en design.

Het terras met uitzicht op de grachten, is versierd met bomen, luxe parasols en loungebanken. Het Sushisamba-terras werd vorige week officieel geopend. De heropening van het terras ging tevens gepaard met een nieuw menu. Executive chef Mark Vaessen heeft nieuwe gerechten gecreëerd, waaronder Kabayaki Maki met zoetwaterpaling, tempura-garnaal en avocado, maar ook avocado gevuld met truffeltofu, Japanse radijs en su shoyu, Umami Oyster met granaatappel-leche de tigre en pittige komkommer én Kobe Beef – die exclusief verkrijgbaar is in het restaurant in Amsterdam. Passend bij de keuken, biedt de locatie bijzondere cocktails en culturele dranken zoals shochu, pisco en sake én een uitgebreide selectie wijnen en champagne.

De internationale restaurantketen Sushisamba opende in september 2017 haar deuren aan de 17e-eeuwse Singelgracht in Amsterdam. De locatie was een toevoeging aan de bestaande locaties in Londen, New York, Las Vegas en Miami. Sinds de lancering van SushiSamba in 1999, staat het merk bekend om haar mix van Japanse, Braziliaanse en Peruaanse cultuur en keuken, gecombineerd met een passie voor muziek, kunst en design.

Won Yip

SushiSamba Amsterdam wordt beheerd door internationale restaurantgroep Orange Brands Management. De locatie in Amsterdam is gecreëerd in samenwerking met Amsterdam restaurantgroep en ontwikkelaar The Yip Group.

‘We hebben al jaren een geweldige verstandhouding met Orange Brands Management en wilden SushiSamba al langer naar Amsterdam brengen. We willen het Holland Casino de gemeente van Amsterdam, onze architect Hans Ruijssenaars, onze ontwerpers bij Woodfever en het team van Orange Brands Management bedanken voor het mogelijk maken hiervan’, zei Won Yip van The Yip Group destijds.

Bekijk deze collectie

Terras

Hoe haal je de meeste omzet uit je terras? Hoe richt je het in? Hoe train je je terraspersoneel? Wat zijn de ideale terrasdrankjes? In deze collectie vind je allerlei aandachtpunten voor het optimale terras. Van het aanvragen van een terrasvergunning tot inspiratie voor de terraskaart.