Broodje gezond in plaats van frikandel in schoolkantines

Broodje gezond in plaats van frikandel in schoolkantines

Vier Utrechtse scholen nemen deel aan het project 'De Gezonde Schoolkantine'. Dit betekent dat de scholen gaan werken een gezond en verantwoord schoolkantinebeleid, waarin fruit en gezonde broodjes worden gepromoot. Ook verzorgen de scholen lessen over gezond leven, eten en sporten.

Dinsdag tekenen wethouder Rinda den Besten en de directies van de GG&GD, het Amadeus Lyceum, Via Nova College, Leidsche Rijn College en Meerstroom College hiervoor een samenwerkingsovereenkomst, meldt de gemeente op haar website.

De kantines worden ingericht op basis van het concept ‘De Gezonde Schoolkantine’ van het Voedingscentrum. Daarin is ruim aandacht voor basisproducten uit de Schijf van Vijf, zoals volkoren brood, gezond broodbeleg, groente en fruit en dranken als koffie, thee, water en zuivel.

Iedere school vormt een werkgroep met daarin leerlingen, schoolleiding, docenten, de kantinebeheerder en ouders. Zij inventariseren wat de wensen en behoeften zijn van leerlingen, docenten en ouders.

Op basis daarvan maakt de werkgroep een actieplan, waarin punten als aanbod, verkoopprijzen, inrichting, personeel, kwaliteitsbeleid, marketing en de invulling van de les- en sportactiviteiten aan bod komen.

Het project ‘De Gezonde Schoolkantine’ is een pilot van de gemeente Utrecht. Het verbeteren van het voedingsaanbod op het voortgezet onderwijs is één van de activiteiten in de strijd tegen overgewicht onder scholieren.

Meer berichten over schoolcatering:

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.