nieuws

Kazernehoreca leeg door hoge prijzen Paresto

Catering

Eerder klaagden militairen bij hun vakbond over de sterk gestegen prijzen in de kazernekantines, nu zoeken velen hun heil buiten de militaire complexen om aan de hoge prijzen van krijgsmachtcateraar Paresto te ontkomen. Ook uiten ze steeds openlijker hun onvrede over de cateraar.

Kazernehoreca leeg door hoge prijzen Paresto

Prijzen in de kazernekantines zijn alleen verhoogd op ‘ongezonde’ producten. Hierdoor daalde de verkoop van snacks als kroketten al drastisch. Ook de prijzen van bijvoorbeeld bier stegen met soms wel zestig procent, meldt De Telegraaf.

Dit doet veel militairen besluiten buiten de kazerne naar de kroeg te gaan, waardoor de defensierestaurants en –bars leegblijven en cafés en snackbars in de buurt van kazernes goede zaken doen. Ook steeg de verkoop van magnetronmaaltijden in supermarkten rond kazernes flink.

Eerder kondigde de militaire vakbonden protestacties aan tegen de prijsstijgingen, nu heeft de onvrede van de militairen zich op internet geuit in een heuse ‘anti-Paresto Hyve’, waar de leden spuien tegen de kwaliteit en prijzen van de defensiecateraar.

Reageer op dit artikel