Gelderse Vallei kiest voor At Your Request

Gelderse Vallei kiest voor At Your Request

Ziekenhuis Gelderse Vallei en Sodexo hebben hun handtekening gezet onder een zevenjarige samenwerkingsovereenkomst. Ze gaan het nieuwe concept voor eten en drinken, At Your Request®, invoeren na een pilot in 2010. Patiënten in het ziekenhuis krijgen hun eten en drinken via een bijzondere roomservice, die het meest lijkt op thuis, aldus Sodexo.

Na een succesvolle pilot in 2010 op vier afdelingen wordt At Your Request deze zomer in het gehele ziekenhuis ingevoerd. Kiezen wat je eet en drinkt, op het tijdstip dat je daar zin in hebt op een zelf te bepalen plaats.

Volgens Dik van Starkenburg, voorzitter Raad van Bestuur Ziekenhuis Gelderse Vallei, biedt At Your Request veel kansen: ‘Wij vinden het nieuwe concept helemaal passen in het voedingsziekenhuis van Nederland. Het zorgt ervoor dat de patiënt daadwerkelijk centraal staat: zijn keuzes zijn bepalend voor onze organisatie en zorg. Deze zorg rondom voeding resulteert in uitstekende gastvrijheid in ons ziekenhuis. Eten en drinken bevordert de genezing van een patiënt. Daarmee realiseren we tegelijkertijd een enorme kwaliteitsverbetering.’

Met de menukaart op het nachtkastje kan de patiënt zo vaak en zo veel bestellen als hij wil. Het softwareprogramma zorgt ervoor dat patiënten alleen die producten kunnen bestellen die zij ook daadwerkelijk mogen hebben. De bestelling wordt vers bereid en binnen 45 minuten bij de patiënt bezorgd. Tijdens het bestellen krijgt de patiënt meteen persoonlijk advies, bijvoorbeeld met betrekking tot de voedingswaarde, zodat hij/zij lekkere en ook verantwoorde keuzes kan maken.

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.