nieuws

‘Nieuwe menukaart in bedrijfsrestaurant

Catering

Drie van de tien Nederlandse werknemers wil in 2008 het liefst niets veranderen in het werk. Een andere baan, is de wens van 16 procent, terwijl 14 procent graag een andere manager zou krijgen. Ook een nieuwe menukaart in het bedrijfsrestaurant staat op het verlanglijstje van sommige werknemers. Dat blijkt uit onderzoek van Intelligence Group voor de AMC Academie.

‘Nieuwe menukaart in bedrijfsrestaurant

Volgens AMC Academie zijn de liefste wensen van werknemers allemaal te realiseren door de huidige werkgever. Dat geldt zelfs als de werknemer een nieuwe baan wil, want maar 7 procent denkt daarbij aan een andere werkgever. Opvallend is dat op de vijfde plek als wens ‘nieuwe werktijden’ terugkomt. Dit onderstreept de trend voor verdere flexibilisering van werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken, zo stelt de AMC Academie.

Bijna één op de vijf vrouwen wil in 2008 graag een nieuwe baan, terwijl 10 procent daarvoor bij een nieuwe werkgever aan de slag wil. Op deze punten scoren ze hoger dan de mannen. Ook nieuwe collega’s staan bij vrouwen hoger op het wensenlijstje. Deze wens wordt geuit voor de werksfeer, maar ook vanwege de werkdruk.

Mannen gaan liever voor een nieuwe auto, dan voor nieuwe collega’s of een andere werkgever. Ook scoren nieuwe software en een nieuwe menukaart in het bedrijfsrestaurant hoger op de wensenlijst bij mannen.

Mannen lijken dus makkelijker te binden met tastbare veranderingen, terwijl vrouwen meer gebonden willen worden door werksfeer en collegialiteit, concluderen de onderzoekers.

Huidige werkgever

Werknemers hoeven al met al helemaal niet zo nodig een baan bij een ander bedrijf. Als ze al veranderingen willen, dan ook graag bij de huidige werkgever.

Maar, wanneer een werkgever niet reageert op deze wensen, zal een medewerker op de lange termijn wel eieren voor zijn of haar geld kiezen, waarschuwt Martijn Hemminga van de AMC Academie.

Reageer op dit artikel