nieuws

Roomservice in ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede

Catering

Patiënten in ziekenhuis de Gelderse Vallei in Ede kunnen binnenkort hun maaltijd of een gerechtje tussendoor met één telefoontje zelf regelen. Dat wordt vervolgens binnen 45 minuten geserveerd. Het gaat om het nieuwe concept van Sodexo, At your request.

Roomservice in ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede

Iedere patiënt heeft een menukaart met een keur aan gerechten erop. Na het doorbellen van de bestelling aan de servicemedewerker van het Edese ziekenhuis, wordt deze binnen 45 minuten geserveerd.

Het eten en drinken kan in bed worden geconsumeerd. Maar het ziekenhuis geeft de voorkeur aan het consumeren in speciale lounges. Die zullen de komende tijd dan ook op iedere afdeling worden ingericht.

Primeur

‘Met deze vorm van roomservice die we kennen uit tophotels, wil Ziekenhuis Gelderse Vallei haar ambitie als het voedings-ziekenhuis van Nederland een belangrijke impuls geven. Uit onderzoek is gebleken dat de patiënten dan nog meer tevreden zijn over hun ziekenhuisverblijf’, zegt Dik van Starkenburg, voorzitter Raad van Bestuur.

Van Sterkenburg tekende onlangs de intentieverklaring met Sodexo Health Care, het wereldwijde food & facilityconcern dat het nieuwe voedings-concept At your request als eerste invoert in Europa. Startdatum is 1 februari 2010. Het gaat om een pilotfase die bij gebleken succes na een periode van drie maanden in het hele ziekenhuis geïntroduceerd wordt.

Meer zorgcatering:

Reageer op dit artikel