nieuws

Sligrobaas draagt stokje over

Catering

Bestuursvoorzitter Abel Slippens van groothandel- en supermarktconcern Sligro stapt dit weekeinde na 30 jaar op bij het familiebedrijf en draagt op zijn 57e verjaardag het stokje over aan neef Koen Slippens.

Sligrobaas draagt stokje over

Slippens gaat niet met pensioen, maar stapt over naar een nieuw, nog onbekend, bedrijf. Hij was 18 jaar directievoorzitter, meldt Distrifood.

Slippens nam in 1989 het roer over van zijn vader Louis en zorgt ervoor dat Sligro een beursgenoteerd bedrijf wordt. Het bedrijf doet meer dan honderd overnames en dit resulteert in een omzetgroei van ongeveer 190 miljoen euro in 1989 naar 2 miljard euro in 2007. Sligro wordt 17 keer meer waard na de beursgang. Het aantal werknemers groeit in twee decennia tijd van 100 naar ruim 5000 werknemers.

Sligro neemt in 2002 de supermarkten van Em-Té over. Die eerste stappen in de retailmarkt worden in 2007 gevolgd door een verrassing als Slippens 80 Edah-winkels overneemt van Laurus.

Abel Slippens ontvangt in 2006 de titel Topman van het Jaar. Sligro heeft inmiddels plannen de formules Golff en Em-Té samen te brengen onder de naam Em-Té.

Meer berichten over Sligro:

Reageer op dit artikel