nieuws

Sodexho wint contract dienstencheques

Catering

Sodexho wordt vanaf 1 januari voor een periode van 4 jaar de exclusieve uitgever van de Belgische dienstencheques. Sodexho kaapt het lucratieve contract met de overheidsdienst RVA weg voor de neus van grote rivaal Accor Services.

Sodexho wint contract dienstencheques

Het contract was felbegeerd: voor het drukken en distribueren van de aangekochte dienstencheques en voor de inning van de gebruikte exemplaren betaalt de RVA een commissie van ongeveer 30 eurocent per exemplaar, schrijft Belegger.nl.

Het zou gaan om in totaal ongeveer 13 miljoen euro aan commissies per jaar op cheques voor witte huishoudhulp. In Nederland telt Sodexho 180 werknemers in de chequesafdeling, op een totaal van vierduizend.

Het contract mag niet verward worden met de ruim 250 miljoen maaltijdcheques die jaarlijks in België worden gebruikt. Daarvan nemen de uitgevers Accor en Sodexho elk ongeveer de helft voor hun rekening. Sodexho heeft de exclusiviteit op de merknaam ‘Maaltijdcheque’. Bij Accor luidt de naam ‘Ticket Restaurant’.

De strijd om de dienstencheques is meer dan symbolisch voor de enorme rivaliteit tussen de twee bedrijven, die beide sinds de jaren zeventig in België actief zijn.

De groep Sodexho is vooral bekend voor zijn cateringafdeling (als grootkeuken voor bedrijven, scholen en ziekenhuizen), maar is ook actief in facilities management (bewaking, schoonmaak, enz.) en in de uitgifte van cheques.

Meer Sodexho berichten:

Reageer op dit artikel