nieuws

Ziekenhuizen moeten streekproducten gebruiken

Catering

Na de horeca en catering moeten ook ziekenhuizen standaard streekproducten van eigen bodem gaan gebruiken in de maaltijden voor patiënten. Dat vindt voorzitter Henk de Lange van de stichting Dianthus, de organisatie die onder meer natuurlijke foodproducten uit het Vechtdal Overijssel promoot.

Ziekenhuizen moeten streekproducten gebruiken

Dianthus wil de productie en distributie van regionale producten als vlees en zuivel verder professionaliseren en ziet onder meer de zorgsector als een serieuze, nieuwe afzetmarkt.

De Lange sprak die ambitie dinsdag 24 mei uit bij de officiële start van VechtdalFood Catering, een nieuw cateringbedrijf dat zich onderscheidt door het gebruik van lokale en regionale natuurproducten als rundvlees, zuivel, asperges en ook kruiden en zelfs lokaal verbouwde wijn.

Henk de Lange van Dianthus voorziet groeimogelijkheden, onder meer in de zorgsector. Hij is al in gesprek met een groot ziekenhuis. ‘Juist hoogwaardige gezondheidsproducten passen uitstekend op de menukaart van ziekenhuizen en andere zorginstellingen. ‘

Als belangrijke voorwaarde stelt De Lange dat met name de distributie goed is geregeld. ‘Je mag van bedrijven en organisaties niet verwachten dat ze hun spullen met de fiets komen halen.’ De Lange is voorstander van een eigen distributienetwerk, zonder tussenkomst van de reguliere (horeca)groothandel.

VechtdalFood Catering haakt als nieuwe cateraar in op de populariteit van regionale foodproducten uit het Vechtdal Overijssel. Het bedrijf onderscheidt zich door het gebruik van pure, natuurlijke ingrediënten van eigen bodem. Horecaondernemer Ron Nijhof bedacht het concept samen met de chef-koks Arjan Bisschop, Johan Drenth en Dick Masselink. Alle vier hebben hun roots in het Vechtdal Overijssel, zie www.vechtdalfood.nl.

Reageer op dit artikel