Thuisafgehaald.nl vergroot concurrentie

Thuisafgehaald.nl vergroot concurrentie

Partycateraars en horecaondernemers ondervinden concurrentie van Thuisafgehaald.nl. Op deze site kunnen particulieren maaltijden aanbieden aan buurtgenoten.

Voor de meesten is het een hobby, meldt Z24.nl, maar voor sommigen is het een springplank naar een eigen cateringbedrijf.

De site kan een succes genoemd worden. Bijna 5000 aanbieders verkochten ruim 30.000 maaltijden, aldus Z24.nl. ‘Voor de meeste aanbieders is het een manier om anderen van hun kookkunsten te laten genieten.’ Voor vaak niet meer dan de kostprijs – tussen de €1,50 en € 6,- - worden de maaltijden aangeboden.

Sommigen pakken het wat groter aan. Leoandthegirls in Leidschendam is daar één van. Hij heeft een menukaart met 90 gerechten. Hij staat in de Top 20 Fanatiekste Thuiskoks. Thuisafgehaald.nl wenst overigens uitsluitend met amateurs te werken. Het is niet de bedoeling dat professionele bedrijven maaltijden aanbieden. Het moet kleinschalig blijven en sociale contacten tussen buurtbewoners stimuleren.

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.