Salsarita's Fresh Cantina groeit hard in VS

Salsarita's Fresh Cantina groeit hard in VS

Het fast-casual Mexican-concept Salsarita's Fresh Cantina is de snelst groeiende keten van de Verenigde Staten. Het concept zag de omzet het afgelopen toenemen met maar liefst 153,1 procent naar ruim 40 miljoen dollar.

Salsarita’s Fresh Cantina groeide het afgelopen jaar van 26 naar zeventig jaren. De omzet nam toe met ruim 150 procent naar 40,5 miljoen dollar. De keten is vooralsnog hoofdzakelijk actief langs de oostkust van de VS, maar heeft sterke behoefte zich ook te vestigen in de westelijke staten.

Het assortiment van Salsarita’s Fresh Cantina bestaat uit Mexicaanse gerechten zoals taco’s en verder uit gezonde producten als salades en soepen. Daarnaast beschikt de menukaart veel gegrilde vlees- en vissoorten. Dit jaar wil het concept doorgroeien naar zo’n 110 zaken.

Tweede snelste stijger is HuHot Mongolian Grill (plus 83,3 procent omzet), gevolgd door Seasons 52 (+ 73,3 procent), een grill- en wijnconcept van het grote Darden Restaurants. De ranglijst is gemaakt door het Amerikaanse vakblad Restaurant Business.

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.