Dat ze ondanks al haar wedstrijdervaring de hele dag al de kriebels had was Marjo Janssen niet aan te zien toen ze het strijdperk betrad. Rustig en vastberaden zette ze ruim binnen de tijd van zes minuten vier identieke ijscreaties neer. ‘Het is altijd weer spannend aan zo’n wedstrijd meedoen.’. Dat het haar makkelijk afging had ook met de ‘eenvoud’ van haar ijscreatie te maken. ‘Het is voor ons altijd een voorwaarde dat zo’n coupe ook in de dagelijkse praktijk is te maken. Deze wordt zeker en blijvertje op de menukaart’, voorspelt ze alvast.
Drie smaken ijs
De coupe bevatte naast het verplichte pistache-ijs ook de ijssmaken abrikozen (waar ze ooit al eens kampioen mee waren) en pinda-chocolade. Het geheel was opgebouwd met abrikozencrème, een saus van yoghurt, kokos en gember, gebruneerde zonnebloempitten, met macarones die waren gevuld met chocoladecanache en een saus van vijgen.
Oud-winnaars tweede en derde
Caroline Kooy van IJssalon De Hoop uit Blaricum, die twee jaar geleden de wedstrijd won, eindigde op de tweede plaats. Luc Blok van Luciano’s IJssalon uit Wassenaar bezette de derde positie.
De creaties werden door zowel een vakjury, anonieme jury als praktijkjury beoordeeld op onder andere uiterlijk, presentatie, smaak, hygiëne, haalbaarheid en kostprijs. De ijsbereiders werden daarnaast getoetst op werkwijze, voorbereiding en productkennis.