nieuws

Nederlander eet 25 kroketten per jaar

Fastfood

25 Kroketten per jaar eet een gemiddelde, volwassen Nederlander. In totaal doen Nederlanders zich op jaarbasis tegoed aan ruim 300 miljoen kroketten.

Nederlander eet 25 kroketten per jaar

Dit blijkt uit cijfers die snackproducent Royaan dinsdag 20 november presenteert ter gelegenheid van de Nationale Week van de Croquet. Van alle snacks worden kroketten het meest gegeten tijdens de lunch en als tussendoortje. Vrijdag en zaterdag zijn de populairste snackdagen van de week.

De kroket zelf is een typisch Nederlandse snack. Zo’n 85% van de Nederlanders eet soms of met regelmaat een kroketje, bij voorkeur uit de hand. Een derde eet de snack liever op een broodje, al dan niet met mosterd. Vooral op vrijdag en zaterdag trakteren Nederlanders zich op een kroket. Bijvoorbeeld tijdens het winkelen, de lunch of aan het einde van de middag.

Kroket Top 5

Nederlanders eten de kroket bij voorkeur buitenshuis, in een restaurant, cafetaria, snackbar of bedrijfsrestaurant. Dat doen ze bijna twee keer zo vaak dan thuis. Jaarlijks worden er 100 miljoen exemplaren verkocht in de Nederlandse supermarkten. Zo’n 200 miljoen kroketten vliegen bij horecagelegenheden over de toonbank.

De meeste keuze in soorten kroketten heeft men bij een snackbar of een cafetaria. Hier heeft men gemiddeld vier tot zes varianten op de menukaart staan, waarvan de rundvleeskroket het meest gekozen wordt, op de voet gevolgd door de kalfskroket en de goulashkroket.

De Kroket Top 5

1. Rundvleeskroket
2. Kalfskroket
3. Goulashkroket
4. Satékroket
5. Kipkroket

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels