nieuws

Cafetaria Top 100 2017: Nummer drie Hollandsche Tuyn wil doorstomen voor goud

Fastfood 3

De nummer drie in de Cafetaria Top 100 2017 wil doorstomen naar twee of zelfs nummer één. De enthousiaste broers Björn en Jeroen van Oss van Eetwinkel de Hollandsche Tuyn in Bergen op Zoom zijn apetrots op hun zaak, hun team en de onderlinge samenwerking.

Cafetaria Top 100 2017: Nummer drie Hollandsche Tuyn wil doorstomen voor goud

Net na de bekendmaking op maandagavond 30 oktober 2017 in Studio 21 in Hilversum vieren Björn en Jeroen van Oss van Eetwinkel De Hollandsche Tuyn in Bergen op Zoom hun feestje. Samen met het team dansen ze, omhelzingen volgen en Björn appt het goede nieuws de buitenwereld in. Aan tafel zit hun vader Theo, jarig, met een glimlach op z’n gezicht te genieten van het spektakel voor zijn neus. Collega’s en leveranciers kloppen ook hem op de schouder en brengen hun felicitaties over.

Cafetaria top 100 2017

De broers Jeroen (links) en Björn van Oss.

Vorig jaar eindigde deze Eetwinkel op nummer vier. Een collega uit dezelfde ‘stal’ Eetwinkel Polly weet in 2017 het goud te bemachtigen. Jeroen is al direct bezig met de wedstrijd van volgend jaar. ‘Dan moeten we het gewoon nog beter gaan doen.’

Maar eerst even terug naar een derde plek in de ranglijst van de honderd beste cafetaria’s van Nederland, de Cafetaria Top 100 2017. Waar hebben ze dat aan te danken. ‘We zijn vernieuwend, innoveren veel, benaderen onze gasten persoonlijk en kennen ook bijna iedereen. Plus onze ambiance’, aldus de broers.

Als voorbeeld voor vernieuwende gerechten noemt Jeroen van Oss hun hippe frietgerechten  Zoals een frietje pulled pork. Ook voert deze Eetwinkel diverse seizoensgerechten. De uitgebreide menukaart bevat daarnaast maaltijdsalades, soepen, tosti’s, belegde broodjes en warme broodjes en natuurlijk een groot assortiment snacks en frites.

De Hollandsche Tuyn weet meerdere eetmomenten te benutten. ‘We doen naast diner ook heel veel lunch. Plus we zijn een echt familiebedrijf. Een van ons is er altijd. Dat houdt toch het hele team alert en scherp.’ Cafetaria Top 100 2017

Dat de zaak over twee verdiepingen is verdeeld, vinden de broers van Oss geen enkel probleem. ‘Hoezo lastig? Met de juiste mensen op de juiste plek is dat geen probleem. Alle uitgifte is overigens benden.

Theo, Björn en Jeroen van Oss zijn hun cafetaria in 2010 gestart. Anderhalf jaar geleden haakten ze aan bij Eetwinkel van ChefsCulinar.

Leestip:

De Hollandsche Tuyn op drie in Cafetaria top 100 2017

De ranglijst Cafetaria Top 100 2017

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels