nieuws

Beste kok van de wereld

Horeca

De Amerikaanse topchef Thomas Keller van The French Laundry is in Parijs benoemd tot World Master of Culinary Arts, zeg maar de beste kok van de wereld. Hij liet gerenommeerder namen als Raymond Blanc van Le Manoir aux Quat-Saisons en Fulvio Pierangelini van Gambero Rosso achter zich.

De deelnemende chefs waren gekozen uit totaal zeventig genomineerden. Keller zei in zijn dankwoord de uitverkiezing voor de rest van zijn leven te koesteren. Niet alleen het eten werd in de beoordeling betrokken, ook innovaite, presentatie, werkplezier en seizoensgebodenheid waren punten van aandacht, naast service, atmosfeer en ambiance, plus ook de wijnkaart. Kellers gerechten kenmerken zich door smaakintensiteit, finesse en eenvoud, zei de jury.

Reageer op dit artikel