nieuws

Klassiek Europa’ nieuw evenementen van Perswijn

Horeca

Een afwisselend en kwalitatief goed programma. Dat is volgens organisator André Sauerbier de kalender van evenementen van het wijnblad Perswijn. Met dit jaar een debutant in de evenementenkalender: ‘Klassiek Europa’. Een wijnfestival met louter Europese wijnen, als tegenhanger van het wijngeweld uit de nieuwe wereld.

‘Klassiek Europa’ vindt op 24 oktober plaats in Hotel The Grand in Amsterdam, de locatie waar op 16 mei ‘Ontdek de Nieuwe Wereld’ plaatsvindt. 12 En 13 juni staat ‘Rosé aan Zee’ in Scheveningen op het programma, terwijl de badplaats op 21 november ook het decor is van ‘Champagne aan Zee’ en ‘Sprankelend!’. Daarnaast participeert Perswijn in de consumentenshow ‘OverHeerlijk!’ in de Jaarbeurs in Utrecht (2 t/m 4 april) en in ‘Proeven in de Beurs van Berlage’ op 26 en 27 september in Amsterdam.

Valt er zoveel te vertellen over wijn? ‘Met dit jaarprogramma zijn we op een prima omvang gekomen. Hiermee willen en kunnen we jaren vooruit’, meldt Sauerbier van Perswijn. ‘Het zijn evenementen van duizend tot tweeduizend bezoekers per keer, bestemd voor de horecabedrijven met een vermelding in de gidsen Michelin, Gault Millau en Lekker.’

De invulling van de evenementen ondergaat zo hier en daar een verandering. Zo is de wedstrijd Wijnkaart van het Jaar tijdens ‘Ontdek de Nieuwe Wereld’ geschrapt. Sauerbier: ‘Te weinig deelnemers en te vaak dezelfde inzenders. We vervangen de wedstrijd met een krachtmeting om de beste Chardoney en de beste Merlot. Wijnen tot € 8,- inkoopprijs. Ook nieuw bij dit evenement zijn wijnen uit China. De export van wijnen uit dit Aziatische land neemt de laatste jaren sterk toe.’

Reageer op dit artikel