nieuws

Student verslaat bobo’s in kennistest Horeca Branche Instituut

Horeca

‘Deze kennis moet ik gewoon hebben, anders haal ik m’n toetsen niet’, zegt Rick van den Oetelaar, tweedejaars aan de Middelbare Hotelschool Apeldoorn. Hij is tweede geworden bij de eerste editie van de kennistest van het Horeca Branche Instituut (HBI) op de Horecava.

Joost Keulen van British American Tobacco wint de test door achttien van de twintig vragen goed te beantwoorden. Hij is zeer verrast: ‘Het bewijst dat je met gokken een aardig eind kunt komen.’

‘Wat is een APV, wat is een goede combi van chocomelk en likeur, hoe vaak moet een erkend bedrijf een brandblusapparaat keuren? De vragen in de kennistest zijn zeer feitelijk van aard. De deelnemende horecabobo’s, waaronder Jeu Claes, directeur van Koninklijk Horeca Nederland, en Ben Rijgersberg, directeur van het HBI, hebben er dan ook moeite mee. ‘Het waren heel veel producttechnische vragen en ik ben geen kok of gastheer’, zegt Claes. ‘Als het onderwerp nou marketing was geweest, dan had ik het wel geweten.’

Reageer op dit artikel