nieuws

Land van Ooit failliet

Horeca

Het Land van Ooit is failliet. Dat heeft een woordvoerster van het themapark in Drunen laten weten. Dit kan nadelige gevolgen hebben voor de horeca in de directe omgeving van het familiepark.

Land van Ooit failliet

Het Land van Ooit ging in 2006 al eens eerder over de kop. Na een doorstart bleef het aantal bezoekers tegenvallen. Als oorzaken worden onder meer de negatieve publiciteit over de Belgische evenknie ‘Ooit Tongeren’ genoemd en het slechte weer afgelopen zomer.

Ontslag

Volgens het Land van Ooit is er onvoldoende reserve om de winterperiode tot aanvang van het seizoen in april 2008 te overbruggen. Het faillissement betekent het ontslag voor zestien vaste werknemers en ongeveer 250 seizoensmedewerkers. Alle medewerkers zijn op de hoogte gebracht van het bankroet. Volgens Van Till zou er al een kandidaat zijn die het themapark wil overnemen.

Het Land van Ooit werd in 1989 opgericht door Marc Taminiau, voormalig directeur van De Efteling. Afgelopen zomer opende hij met zoon Tobias ‘Ooit Tongeren’ dat slechts twee maanden draaide tot het in augustus op de fles ging.

Negatieve publiciteit

Directeur Mascha van Till-Taminiau van Het Land van Ooit benadrukt dat er ten onrechte een link is gelegd met het themapark in Tongeren. ‘Zakelijk noch juridisch zijn er banden geweest met Ooit Tongeren. We kregen helaas geen vat op de negatieve publiciteit die de sluiting in België heeft veroorzaakt.’

Volgens Van Till zijn daardoor opdrachten voor evenementen vervallen en begonnen leveranciers te aarzelen. Terwijl Het Land van Ooit gewoon een positieve begroting had, aldus de directeur.

Gat

Het themapark had tot woensdagochtend nog hoop te overleven. Van Till: ‘Toen bleek zelfs voor onze investeerder het financiële gat te groot.’

Het themapark waar kinderen de baas waren, werkte met veel acteurs die uitgedost waren als lakei, edelman, jonkvrouw of prinses. In het kasteelachtige decor van 34 hectare werden ook bedrijfsfeesten en familiebijeenkomsten georganiseerd. Het park ging 28 oktober aan het einde van het reguliere seizoen dicht en verzorgt nog twee bedrijfsevenementen, waarna het doek definitief valt.

Reageer op dit artikel