nieuws

ANVR en luchtvaart naar rechter om vliegtaks

Horeca

Een onlogische warboel die niet valt uit te leggen’, zo betitelen de reis- en luchtvaartbranche vooralsnog de kabinetsplannen voor de vliegtaks, de extra heffing op vliegtickets.

ANVR en luchtvaart naar rechter om vliegtaks

Het Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen (ANVR) wil samen met luchtvaartmaatschappijen en eventueel ook organisaties als de ANWB en de Consumentenbond de kabinetsplannen voor de rechter aanvechten, schrijft De Telegraaf.

‘We beginnen direct met de voorbereiding’, zegt ANVR-voorzitter Carl Gerkens in de ochtendkrant. ‘We hebben vastgesteld dat de heffing in strijd is met internationale verdragen, dus er id nog hoop dat we deze onzaligheid kunnen voorkomen.’

Rond Nederland wordt een cirkel van 2500 kilometer getrokken. Voor tickets naar bestemmingen binnen die cirkel wordt de heffing 11,25 euro, voor vluchten verder dan 2500 kilometer komt 45 euro bovenop de ticketprijs.

‘Het is niet uit te leggen dat voor Izmir in Turkije de lage heffing moet worden neergeteld, en voor Antalya in hetzelfde Turkije 45 euro’, aldus Gerkens.

Zie ook:

Meer nieuws over de miljoenennota:

Reageer op dit artikel