nieuws

AZ braafste jongetje in anti-rookklas

Horeca

Alle binnenruimtes van het stadion van voetbalclub AZ in Alkmaar zijn vanaf 1 juli volledig rookvrij. Ook in een aantal vakken op de tribune geldt een rookverbod. Het DSB stadion loopt hiermee vooruit op het algemene rookverbod in horecagelegenheden dat op 1 juli 2008 van kracht zal worden.

AZ braafste jongetje in anti-rookklas

Voorzitter Dirk Scheringa van de Alkmaarse topclub vindt dat het rookbeleid goed past bij wat AZ uit wil dragen. ‘AZ is opvallend, competitief, eerlijk en gastvrij. Roken past daar niet meer bij. AZ staat voor een gezonde omgeving’, zegt hij op de website van AZ.

Op de drie rookvrije vakken na mag op de tribune nog wel gewoon gerookt worden. Het DSB stadion beschikte al sinds de opening over de rookvrije vakken, die met borden zijn aangegeven.

Meer nieuws over anti-rookbeleid:

Reageer op dit artikel