nieuws

BEM kapittelt gemeente Rijssen-Holten

Horeca

De gemeente Rijssen-Holten was van plan een personeelsfeest te houden in de kantine van lokale voetbalclub Excelsior ’31. Schandalig, vond het Bureau Eerlijke Mededinging, en maant de gemeente een andere locatie te kiezen.

BEM kapittelt gemeente Rijssen-Holten

De BEM is vooral bekend van de kruistocht tegen oneerlijke horeca-activiteiten in sportkantines en zogenaamde ‘bierketen’, met artikel 4 van de Drank- en Horecawet in de hand.

Een personeelsfeest van de gemeente bij een voetbalclub kan absoluut niet, meent Arjan Hogervorst, projectleider bij BEM. Hij vindt dat de gemeente de voetbalclub in gevaar brengt (de horeca-vergunning kan worden ingetrokken bij wetsovertreding), en dat Rijssen-Holten ergens anders haar feestje moet houden.

De gemeente laat weten dat het feest toch al niet doorging. ‘Gebrek aan belangstelling’, aldus een gemeentewoordvoerder in dagblad Tubantia. Hogervorst gelooft niets van die reden, al is hij blij dat het feest niet op die locatie doorgaat.

De kantine van Excelsior zou volgens de gemeente alleen gebruikt worden voor een barbecue aan het eind van een fietstocht. De club zou er niets aan verdienen. Maar volgens de wet mag dat ook niet.

De Drank- en Horecawet zegt dat verenigingskantines alleen aan leden mogen verkopen, daarnaast mag zelfs het laten gebruiken van het gebouw niet.

Meer berichten over BEM:

Reageer op dit artikel