nieuws

Beschermde status populaire vissoort in restaurants Azië

Horeca

De in Azië in restaurants populaire Napoleonvis wordt een beschermde vissoort. Dat hebben de 166 landen besloten die in de Thaise hoofdstad Bangkok bijeen zijn op een conferentie van voor de bescherming van bedreigde diersoorten.

In ons land is de koraalvis sporadisch verkrijgbaar als diepvriesproduct. Volgens Vervishandel Jan van As is de vis veelal te duur, mede door hoge vervoerskosten. De Napoleonvis kan 2 meter lang worden en 190 kilo zwaar worden. In Azië verschijnt de vis steeds vaker op de menukaart van restaurants.

Door de stijgende populariteit zijn de vangstmethodes ruwer geworden. Voor de internationale verdragsorganisatie Cites is dit de reden om de vis, samen met de witte haai, de status beschermde vissoort te geven. Internationale handel in de koraalvis blijft alleen toegestaan met een vergunning.

Reageer op dit artikel