nieuws

KHN: kabinetsplannen uitermate teleurstellend

Horeca

Koninklijk Horeca Nederland (KHN) laat weten teleurgesteld te zijn in de nieuwste kabinetsplannen. ‘Het kabinet bouwt niets op maar breekt juist af’.

KHN: kabinetsplannen uitermate teleurstellend

De enorme lastenverzwaring en nivellering noemt KHN niet in het belang van ondernemend Nederland. Ook vindt zij het zorgwekkend dat ‘vrijwel alles waar het woord belasting of accijns in voorkomt wordt verhoogd’.

De BTW-verhoging naar 20 procent is geen goed nieuws, en ook de gestegen bieraccijns kan de goedkeuring van KHN niet wegdragen.

Dat de eerder voorgestelde BTW-verhoging voor kermissen en attractieparken niet doorgaat noemt de brancheorganisatie een sigaar uit eigen doos, die alleen mogelijk is vanwege de opbrengsten van de bieraccijnzen.

KHN betreurt verder dat er weinig concrete plannen zijn voor de uitwerking van het rookverbod in de horeca, en voor alcoholpreventie.

Eind oktober verwacht KHN een Beleidsbrief Alcohol van het kabinet, en later nog een brief over het algemene preventiebeleid. KHN spreekt de wens uit dat daar meer details in zullen staan over de intensivering van de aanpak op het gebied van alcohol.

Meer berichten over de miljoenennota:

Reageer op dit artikel