nieuws

Musicalrestaurant moet deuren sluiten

Horeca

Het theaterrestaurant De Verbeelding in Uden gaat dicht. Na acht jaar muziekmakende obers en zingende serveersters blijven de tafels nu leeg. Daarmee komt een eind aan een concept waar menig musicalster of zanger werkten.

Ze werd vijfde bij het zeer populaire tv-programma Idols. Irma van Pamelen werkte bij De Verbeelding en was succesvol bij Idols. Ook Jasper Kerkhof werkte in het theaterrestaurant in Uden. Na de rockmusical Tommy is hij inmiddels betrokken bij Joop van den Endes Mama Mia en straks bij Jesus Christ Superstar. Femke Soetinga, die in Duitsland de musical Tanz der Vampire doet, werkte eveneens bij De Verbeelding.

Maar na acht jaar is het gedaan met het theaterconcept. De formule met muziek en entertainment is uitgewerkt in de Brabantse stad. Terwijl het allemaal zo veelbelovend begon. Afgekeken van restaurants in Parijs kregen gasten bij het eten entertainment voorgeschoteld door muziekmakende obers en zingende serveersters.

‘Van meet af aan liep het goed’, aldus eigenaar Jan van Erp in het Brabants Dagblad. ‘We zochten voor ons personeel naar mensen met een muzikale achtergrond. En die leerden we oberen. Niet andersom, want dat werkt niet. En na korte tijd stond het personeel in de rij om bij ons te komen werken.’

Van Erp vindt het jammer dat het theaterconcept uitgewerkt is, maar gaat niet bij de pakken neerzitten. Op 19 augustus gaat het restaurant weer open met een nieuwe formule. Van Erp: ‘Klanten willen minder uitgeven aan eten. Dus moet je met de menukaart naar een lagere besteding. We gokken nu op een publiek dat voor zeg zeventien euro klaar wil zijn. Ook voor kinderen maken we goede speelvoorzieningen. Dat kan, omdat we het aantal eetplekken, 170, naar beneden willen brengen. Met de nieuwe formule moet het mogelijk zijn om om twee keer per afvond een tafel bezet te hebben.’

Reageer op dit artikel