nieuws

Toekomst Delfts hotel onzeker door bouwvertraging

Hotel

Hotel de Kok in Delft moet volgend jaar dicht, omdat op de plek van het hotel een spoortunnel wordt aangelegd. De bouw van de nieuwe locatie is twee jaar vertraagd, waardoor die niet op tijd klaar is. De eigenaar stelt de gemeente aansprakelijk.

Toekomst Delfts hotel onzeker door bouwvertraging

Projectontwikkelaar Ceres, die het nieuwe hotel bouwt, liet deze week aan de familie Camijn van hotel de Kok weten dat hun nieuwe gebouw pas eind 2010 gereed zal zijn. Ook moet de familie 2 miljoen euro meer neertellen dan aanvankelijk was afgesproken.

Ceres wijt de kostenstijging door de hogere prijzen op de bouwmarkt, maar de familie vermoedt dat de projectontwikkelaar het hotel wil laten opdraaien voor tegenvallers in de nieuwbouw. Die is nu al twee jaar vertraagd, mede doordat omliggende woningen verzakt waren.

Moreel verplicht

De gemeente Delft heeft het huidige hotel opgekocht, en Ceres naar voren geschoven als projectontwikkelaar. Camijn hoopt nu dat de gemeente ingrijpt. ‘Ze zijn moreel verplicht met een oplossing te komen’, zegt Antoon Camijn in het Algemeen Dagblad.

Binnenkort praat de familie met de gemeente. Als er niet snel een oplossing komt, stapt Camijn naar de rechter om er één af te dwingen. Wat voor oplossing de familie op aanstuurt is onbekend.

Reageer op dit artikel