Hilton A'dam renoveert voor € 6 mln

Hilton A'dam renoveert voor € 6 mln

Het Amsterdam tophotel Hilton is momenteel bezig met een grootscheepse renovatie. Naast alle 271 hotelkamers gaat ook het hotelrestaurant Roberto's op de schop. Topman Roberto Payer trekt 6 miljoen euro uit voor de renovatie.

Dat zegt Payer op de openingsdag van de Horecava 2008, de grootste horecavakbeurs van Nederland, in het RAI-complex in Amsterdam.

‘We hebben de beste interieurbouwer ter wereld in dienst. Hij werkt volgens de collectie van 2012. Dat houdt in dat we dit jaar, wanneer de renovatie klaar is, heel erg voorop lopen. We kiezen veel voor de kleuren rood, bruin en goud. Mensen willen meer rijkdom zien qua kwaliteit. We gaan een nieuw stadium in van hotelinterieur’, verklapt Payer.

Over restaurant Roberto’s wil Payer vooralsnog minder kwijt. Duidelijk is dat het restaurant een meer Mediterrane uitstraling moet krijgen. Over het niveau van de keuken is de geboren Italiaan helder. ‘Michelinsterren zeggen mij niets. Ik wil gewoon lekker eten serveren. Daar gaat het om. Ik heb genoeg van alle sterverhalen’, aldus Payer.

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.