nieuws

Eerste vrouwenhotel in Saudi-Arabië

Hotel

In het conservatieve Saudi-Arabië is het eerste hotel in het Midden-Oosten geopend, dat exclusief toegankelijk is voor vrouwen.

Eerste vrouwenhotel in Saudi-Arabië

Het Luthanhotel heeft 25 kamers en de vrouwelijke gasten kunnen er genieten van 150 verschillende schoonheidsbehandelingen, culinaire hoogstandjes en conferentiefaciliteiten. ‘Een van de doeleinden van het Luthanhotel is om de prestaties van vrouwen aan te moedigen’, aldus prinses Madawi Bint Mohammed Bin Abdullah in een verklaring.

In Saudi-Arabië hebben vrouwen te maken met veel beperkingen. Zo mogen ze niet autorijden, mixen met mannen of reizen zonder expliciete toestemming van hun mannelijke begeleider. Bij de opening van het hotel waren overigens wel enkele mannen binnen.

De naam van het hotel, Luthan, betekent overigens ‘ontsnapping’ in het Arabisch.

Reageer op dit artikel