nieuws

Van Maaswaal verlaat Golden Tulip

Hotel

Eind 2006 was het de grootste hoteltransfer van het jaar: Kees van Maaswaal stapte na 24 jaar Accor over naar Golden Tulip. Na iets meer dan een jaar houdt hij het nu alweer voor gezien, en legt om ‘persoonlijke redenen’ per direct zijn functie van chief operations officer (coo) neer.

Van Maaswaal verlaat Golden Tulip

Van Maaswaal wil niet te veel kwijt over zijn vertrek. ‘De context waarbinnen je moet werken, moet bij je persoon passen. Dat was niet optimaal, dus heb ik besloten een nieuwe uitdaging te gaan zoeken.’

Wat die uitdaging zal zijn, kan Van Maaswaal nog niet zeggen. ‘Eind april, begin mei, dan weet ik meer. Tot die tijd wil ik niemand in de wielen rijden.’

Teleurgesteld

Hans Kennedie, Golden Tulips ceo, reageert teleurgesteld op het vertrek van Van Maaswaal: ‘Tot mijn spijt heeft de heer Kees van Maaswaal besloten zijn dienstverband als Chief Operations Officer bij Golden Tulip Hospitality BV te beëindigen. Hij vertrekt om persoonlijke redenen. Namens de directie dank ik Kees voor de 18 maanden dat hij bij ons werkzaam was. Wij wensen hem en zijn jonge gezin het allerbeste.’

Van Maaswaal vormde samen met Kennedie en cfo Alex Kompier de directie van Golden Tulip, en werd binnengehaald als een van de meest ervaren hoteliers uit de Europese hotellerie.

Van Maaswaal begon in 1984 bij Ibis Nederland, een onderdeel van Accor. Daarna vervulde hij diverse functies bij de hotelgroep, en was ten tijde van de overstap naar GT verantwoordelijk voor alle Accor hotels in Nederland.

Domien Takx

Vanaf 22 februari zal Domien Takx op interimbasis Van Maaswaal opvolgen als senior vice president operations. De verwachting is dat deze interimperiode het hele jaar 2008 zal duren, laat Kennedie weten. In de tussentijd gaat David Cruz, vice president human resources, op zoek naar een nieuwe chief operations officer.

Takx beschikt volgens Kennedie beschikt over een schat aan ervaring in de hotelwereld. Na het afronden van de hotelschool in Den Haag, startte hij zijn hotelmanagementcarrière bij Holland America Line. Daarna werkte hij bij Accor in Frankrijk en Amerika, onder andere als general manager.

Vervolgens kwam hij als gm terecht bij Interstate Hotels and Resorts, toentertijd de grootste onafhankelijke hotelmanagementorganisatie van Amerika. In 1997 werd hij aangewezen als regional vice president operations voor 50 hotels in 15 staten.

In 2003 startte hij zijn eigen bedrijf en werd eigenaar van twee hotels. Na de verkoop hiervan voegde hij zich in 2007 bij Golden Tulip. In de functie van senior vice president & managing director USA zag hij toe op de business development initiatieven van de organisatie. Het GT team in Lausanne zal dit voor de rest van 2008 van hem overnemen, tot een opvolger voor de vertrokken Van Maaswaal gevonden is.

Zie ook:

Reageer op dit artikel